8
Aug
2018
1

Waarom motivatie iedere dag belangrijk is

Motivatie is niet iets blijvend. Net als eten en drinken hebben we het eigenlijk iedere dag nodig, om ons op ons best te voelen. Daarom is het belangrijk dat we elke dag een portie “motivatie” binnen krijgen.

Iedere ochtend zodra je wakker wordt, heb je waarschijnlijk moeite met uit bed te komen. Terwijl je de vorige dag juist had besloten om er nu eens op tijd uit te komen, wil het weer niet lukken… Je bed ligt nog zo heerlijk zacht en je had net zo’n ontzettend mooie droom… Het liefst blijf je nog een paar minuten (lees een paar uur) in je nest liggen.

Maar laten we eerlijk zijn, je dromen komen hierdoor nou niet bepaald dichterbij. Integendeel, van uitstel komt uiteindelijk afstel. Het kan natuurlijk gebeuren dat je even niet gemotiveerd bent, je er even geen zin in hebt, of dat je denkt “dat het morgen ook nog wel kan”. Maar ja, morgen loop je tegen precies hetzelfde aan. En als je misschien denkt dat je hopeloos bent en er niks meer van je terecht kan komen, heb je het mis. Je zult versteld staan wat motivatie met je kan doen.

En precies om die reden is het belangrijk dat je elke dag een nieuwe dosis ‘inneemt’. Dat kan in allerlei vormen. Van podcast tot quotes tot motivatiefilmpjes.
Zelfs als je minder tijd hebt, kan het lonen om iedere dag minimaal 5 minuten naar motivatie te zoeken.
En bedenk je eens wat de voordelen zijn, als je je eenmaal weer gemotiveerd voelt en je vol aan de slag gaat?

  • Op jou beurt motiveer en inspireer je mensen om je heen
  • Je kunt je leven vormgeven zoals je dat zelf wilt
  • Je kunt degene die je in twijfel trokken laten zien dat je het wel kunt
  • Je ouders, familie, vrienden of vriendin zijn trots op je

Ook al zijn lang niet alle dagen hetzelfde en voel je je niet elke dag fantastisch, motivatie kan je een manier bieden om weer nieuwe energie te krijgen, zodat je je als herboren voelt en zo weer aan de slag kan.
Om je een idee te geven hoe je je dag zou kunnen beginnen na het lezen van dit artikel, hier wat tips:

  1. Begin met een ontspannen meditatie
  2. Of, als je liever een wat actievere start hebt: een paar minuten hardlopen, je lichaam komt weer langzaam in actie en je voelt je al snel veel lekkerder
  3. Bedenk waar je allemaal dankbaar voor bent, en wat de reden is voor wat je vandaag gaat doen
  4. Check een motivatie filmpje op YouTube
  5. Lees een motiverend boek, zodat je nieuwe inzichten opdoet
  6. Doe wat Yoga, op die manier strek je je hele lichaam uit,  en voel je weer dat je leeft in plaats van dat slaperige gevoel

Met deze punten zorg je ervoor dat je je dag met een fris hoofd en juiste intentie kunt beginnen.
De dagen waarin je als een zombie je bed uitkroop zijn voorgoed voorbij.

Fotocredits @ Zware Kees

Leave a Reply