8
Aug
2018
2

50 manieren om super gemotiveerd te blijven!

Een nieuwe uitdaging begin je vaak met veel energie en motivatie. Maar zodra het even tegenzit, verlies je al je energie en is je motivatie ook ver te zoeken. Om er toch voor te zorgen dat je je motivatie behoud en je doelen bereikt, volgen hier 50 manieren om een fantatische motivatie te behouden. Credit naar Joel Brown van addicted2success.com.

1. Begin met een sterk solide plan

Wat is jouw ultieme doel? Zorg dat dit duidelijk wordt en schrijf een ijzersterk plan waarmee je uit de voeten kan.

2. Wees niet bang om fouten te maken

Je hebt vast ooit wel eens iemand horen zeggen dat het maken van fouten de weg plaveit naar succes.

Ieder persoon die succesvol is geworden heeft al veel fouten gemaakt. Bedenk je dus dat dit erbij hoort en probeer niet perfect te zijn.

3. Er zit kracht in nummers

Teamwork is een essenieel onderdeel van je succes, je kunt niet alles in je eentje regelen. Er zijn altijd mensen die beter zijn in bepaalde dingen dan jij. En waarom zou je ook alles zelf doen? Alles zelf doen kost immens veel tijd, delegeer dus dingen die je lastig vind. Je zult zien dat je veel meer tijd overhoud voor de dingen waar je zelf goed in bent.

4. Stel heldere doelen

Als je niet eens weet wat je wilt, hoe dacht je er dan te komen? Ga eens na wat je precies wilt bereiken? En wanneer ga je dat bereiken? Keep your eyes on the prize!

Cc71TxfUkAAqhsX

5. Zorg dat je bepaalde tools hebt die je in kunt zetten

Een goed getraind olifantengeheugen, Social Media of je (echte) sociale vaardigheden, zorg dat je de benodigde vaardigheden beheerst. Des te meer je hier gebruik van kunt maken, des te meer “munitie” je hebt om iets voor elkaar te krijgen.

6. Hou het eenvoudig en keer terug naar de basis

Het leven is al ingewikkeld genoeg, dus houd het simpel. Maak de zaken luchtig en overzichtelijk, op die manier bereik je veel meer en met veel minder moeite.

7. Wees geen ‘People Pleaser’

Tuurlijk, het is altijd fijn om mensen te helpen, maar besef dat je niet de hele wereld hoeft te helpen. Leer op sommige momenten om “Nee” te zeggen.

8. Er zijn meerdere wegen die naar Rome lijden

Je zult merken dat de weg naar succes bezaaid ligt met obstakels. En de wereld blijft dit doen. Er worden continue obstakels op je weg gegooid waar je overheen, omheen, of onderdoor zult moeten. Raak dus niet gelijk in paniek wanneer het lijkt alsof je vast zit, maar zoek een andere manier.

9. Maak meer fouten

Jaha, daar is-tie weer; het maken van fouten. Des te meer je faalt, des te wijzer je word en hiermee weet om te gaan.
Dus: durf fouten te maken, aan het eind van de regenboog ligt het goud, geef de hoop niet op.

En nee, ik herhaal m’ niet nog eens, knoop deze dus maar goed in je oren!

10. Verandering maakt je sterker

Je kunt niet groeien zonder een verandering, er moet iets veranderen wil je verder kunnen gaan.

11. Creëer je eigen pad

Regels zijn er soms om te breken. Creëer een omgeving waar jij heer en meester bent.
Een ruimte waar je meer plaats hebt om te bewegen, en waar alles naar jou smaak is ingericht.

12. Reflecteer en pas jezelf aan

Reflecteren is belangrijk. Sta eens even stil en kijk tot waar je gekomen bent. Het heeft nu geen zin meer om ermee op te houden. Je hebt al je energie er al ingestopt dus het zou zonde zijn om nu te stoppen!

13. Zorg ervoor dat het spannend is

Wat je ook doet, zorg ervoor dat het spannend is, dat je er enthousiast van wordt zodra je erover verteld, en je er energie van krijgt als je ermee aan de slag gaat.

14. Identificeer je slechte gewoonten

We hebben allemaal gewoontes. Sommige zorgen er niet echt voor dat je iets bereikt. Merk je bijvoorbeeld dat je urenlang achter Facebook hangt, dan is dat waarschijnlijk een gewoonte die je niet veel dichterbij je gestelde doelen zal brengen. Schrijf je gewoontes eens op, en kijk of het je verder brengt. Zo niet, vervang hem met een goede gewoonte.

15. Neem rust en sla vervolgens je slag

Je zult wel hard moeten werken, maar je kunt natuurlijk niet eindeloos blijven doorgaan. Een burn-out is natuurlijk ook niet iets waar je op zit te wachten, en je functioneert zowieso veel beter als je lichaam en geest in evenwicht met elkaar zijn. Neem voldoende rust, zodat als het nodig is je een flinke “killer punch” kunt geven!

16. De weg naar succes is lang

Blijf realistisch, en besef je jezelf dat het succes niet in een keer bereikt wordt.

Grootse beloningen worden nooit makkelijk bereikt, maar wanneer je hem eenmaal bereikt hebt voelt het geweldig. Dus blijf doorgaan!

COUwjaKUEAAwOOw

17. Indentificeer je plateaus

Merk je dat je niet verder komt? Dan ben je waarschijnlijk op een ‘plateau’ gestrand, ofwel er moet iets aangepast worden. Ook hier geldt het zoeken naar een andere aanpak, eentje die wel werkt waardoor je  verder kunt groeien.

18. Denk op de lange termijn

Ga eens bij jezelf na: wat laat ik hiermee achter? In het begin zal dat misschien nog niet heel duidelijk zijn, maar al het harde werk dat je nu verzet kan positief uitwerken voor jezelf en anderen.

19. Heb geen medelijden met jezelf

Sta je op het punt om op te geven? Durf er eens aan te denken! Raap jezelf bijeen en waag het niet om nu te stoppen. Het is nu misschien even moeilijk, maar uiteindelijk laat je deze periode ook achter je. Je hebt het absoluut in je! (Ik meen het)

20. Omring jezelf met positieve mensen

Negatieve mensen klagen over van alles en nog wat er fout gaat, en vreten al je energie op. Dat is het laatste waar je op zit te wachten natuurlijk. Blijf ver bij die mensen vandaan en omring jezelf juist met positieve mensen waar je energie van krijgt.

21. Geloof in hard werken

Als je dacht dat alles je maar kwam aanwaaien, dan heb je jezelf aardig voor de gek gehouden.
Weet dat hard werken je grote voordelen kan bieden voor de toekomst.
CUm0sj8UwAAiMKd

22. Visualiseer je beloning op een andere manier

Is het licht aan het eind van de tunnel dit keer ver te zoeken? Visualiseer je doel in verschillende kleuren, maten en vormen.
Zorg dat het zo aantrekkelijk mogelijk is en zo echt is dat je het haast kunt aanraken.

23. Leer te lachen om de excuses

De VNG’s, ofwel de Vervelende Negatieve Gedachten die zich in je hoofd bevinden, kunnen je behoorlijk uitputten.
Leer te lachen om de belachelijke excuses die het irritante stemmetje in je hoofd steeds bedenkt, en laat je niet uit het veld slaan om je doel te bereiken.

24. Geen woorden, maar daden

Deze is erg belangrijk. Herinner je je al die mensen nog, met wie je je dromen en doelen hebt gedeeld?
Hiermee wil je natuurlijk mensen inspireren om hun eigen dromen en doelen na te jagen. Wees geen hypocriet, en houd ook jezelf aan je woord door te doen wat je zegt!

25. Geloof in jezelf.

Weet dat je soms als enige in jezelf moet geloven, zelfs als er niemand om je heen is die in je gelooft. Stel je eigen geloof vast, je verdient het, en je kunt het!

26. Je bent een inspiratie

Ergens daarbuiten is er iemand die je voortgang in de gaten houd. Ook al is het maar een persoon,
weet dat je voor hem of haar een inspiratiebron kunt zijn. Als je het niet voor jezelf kunt doen, doe het dan voor iemand anders!

27. Verander je interne dialoog

Gebruik in plaats van de woorden ‘ik zou’, ‘ik kan’, woorden zoals ‘Ik kan het, ik wil het, ik moet het’! Zoals je ziet zijn dit woorden van zekerheid,
en zul je verbaasd staan wat een verschil ze kunnen maken om vervolgens tot actie over te kunnen gaan.

28. Verander je lichaamstaal en postuur

Loop je er als een slungel bij? Doe dan even het volgende: Borst(en) vooruit, kin omhoog en lach of schreeuw.
Een verander van lichaamshouding zorgt ervoor dat je je weer weer fitter voelt.

29. Focus jezelf op het gevoel zodra je je doel haalt

Beeld je je eens in wat er door je heen gaat zodra je je doel behaald hebt. Beeld jezelf in hoe enthousiast je bent, en wat voor dosis zelfvertrouwen je ervan krijgt.

30. Neem wat tijd om opnieuw af te stemmen

Soms raken we onze focus helemaal kwijt. We raken verstrikt in alle moeilijkheden en zien dan even geen uitweg meer.
Stop even met het nadenken over je werk, en doe bijvoorbeeld even een work-out, of maak een wandelingetje, zodat lichaam en geest weer beter samen kunnen werken.

31. Bedenk een supervette mantra

Een mantra kan een bevestiging, een slogan of een quote zijn. Iets wat je kunt gebruiken om te overwinnen. Dit hoeft natuurlijk niet ter grootte van een A4’tje te zijn, maar gewoon een kort zinnetje.
Veel atleten gebruiken een mantra voordat ze aan een wedstrijd beginnen, en het is een bewezen manier om jezelf te motiveren.

32. Eet gezond!

Voeding is een ontzettend belangrijk deel van ons dagelijks leven, en kan het verschil maken in hoe je je voelt.
Als je jezelf constant vol zou proppen met zetmeel, suiker,  zwaar en geolied eten,  dan zal ook je spijsvertering overuren maken, waardoor je lichaam langzamer kan functioneren.

Door goed te eten krijg je een overvloed van energie om langer gemotiveerd te blijven.

33. Zet motiverende muziek op

Stel je eigen playlist samen op YouTube of op je telefoon met energieke, up-tempo-adrenaline-aanjagende muziek, waardoor je vanzelf door zult blijven gaan.

34. Beloon jezelf

Stel voor jezelf beloningen in, zoals een paar uurtjes gamen op je Playstation 4, of simpelweg een heerlijk warm bad. Beloningen werken als systeem om je op gang te houden.

35. Wat is je motief?

Zodra je door de bomen het bos niet meer kunt zien is het goed om nog eens na te denken waarom het ook alweer zo belangrijk voor je om je droom na te jagen.
Waarom is dit belangrijk voor je? Wat voor waarde heeft het voor jou?

36. Wie is je held?

Vind iemand waar je tegenop kijkt. Wie heeft bereikt wat jij graag zou willen bereiken? Zijn er bepaalde mensen waar je tegenop kijkt?
Misschien kijk je wel op tegen Steve Jobs, Oprah Winfrey, Bruce Lee of Arnold Schwarzenegger? Zoek uit wie het is en bestudeer hun kernwaarden.

37. Word een leider

De verantwoordelijkheid om andere te helpen met het behalen van hun successen is op zichzelf al een sterke motivatie.
Het vergt het maximale van je, het vereist vindingrijkheid en je zult merken dat je gerespecteerd en bewonderd zult worden door anderen.

38. Lees een zelfontwikkelingsboek

Er zijn honderden jaren aan kennis samengesteld in boeken, en deze staan allemaal tot je beschikking. Zowel online als in de boekenwinkel. Het loont onwijs om jezelf eens onder te dompelen in al die eeuwenoude wijsheid.

39. Stop met het zoeken naar complexiteit

Zodra we te lang bezig zijn met het uitzoeken van bepaalde dingen, raken we onze grip kwijt en denken we niet meer helder.
Dat leidt weer tot uitstellen en uitstelling is wat ons belemmert in de reis naar onze volledige potentiele kunnen. Onthou dus goed: Houd het simpel en ga dan aan de slag!

40. Je bent geen boom, dus blijf in beweging!

Of je blijft in beweging, en blijft voor op de rest, of je staat stil en word van alle kanten ingehaald. Aan jou de keus. Je instelling zou moeten zijn dat je met iedere actie een betere versie van jezelf wordt.

41. Pas je techniek aan

Als je merkt dat je niet verder komt is het slim om na te gaan waardoor dat komt. Misschien mankeert er wat aan hoe je het aanpakt, een klein detail waardoor je gestopt word.

Ga eens na waar het vandaan komt en pas je techniek aan als het moet.

42. Stop met die onzekerheid.

Luister eens naar je innerlijke stem; gebruik je opbeurende en motiverende woorden of juist het tegenovergestelde daarvan? Merk je dat je vooral op een negatieve manier tegen jezelf praat, stop daar dan maar snel mee, en gebruik motiverende woorden! Je bent het waard, en je kunt het! Geloof in je jezelf!

43. Je bent gebouwd om aan te passen.

De mens is erg veerkrachtig, zoals de geschiedenis ons heeft aangetoond. Ons lichaam is in staat om een hoop te verdragen en te verwerken. Het enige probleem is dat onze hersenen vaak al eerder de handdoek in de ring gooien…
Hoever wil je zelf gaan met wat je moet doen? Staat je lichaam het toe? Stel die vraag en wees eens eerlijk naar jezelf toe.
Heb je al een keer beter gepresteerd in deze situatie? Als het antwoord een ‘ja’ is, waar wacht je dan nog op? Bij een ‘nee’, waarom zou je niet kijken tot hoever je kunt komen?
Het voordeel van de lat hoger leggen is dat je daardoor zult groeien. Klinkt als een win-win situatie!

44. De strijd is echt een beloning

De obstakels die je onderweg tegen komt kun je zien als een manier om te zien of je het echt verdient. Iedere overwinning die jij behaalt is er een waar iemand anders niet het lef voor had. Hierdoor sta je weer net iets boven al die andere. Als alles zo simpel zou zijn zou er ook geen uitdaging meer bestaan om te overwinnen, en zeg nou zelf, wat is daar nou leuk aan??

Wees dus supertrots op jezelf dat je het gehaald hebt!

45. Verschuif je twijfel

Als je tegenover een hele spannende uitdaging staat is het natuurlijk heel makkelijk om te denken aan hoe eng dat wel niet is. maar de echte  reden dat we hier zo over denken is omdat we aan onszelf twijfelen.
Stop met dat getwijfel, en neem in plaats daarvan je angsten in twijfel. Bedenk jezelf eens hoe belachelijk die angst eigenlijk is, en dat je je eigenlijk maar bang loopt te maken over zaken die waarschijnlijk toch niet eens zullen gebeuren. Om je nog extra dosis hoop te geven: denk jezelf eens in wat je allemaal wel niet zou kunnen bereiken als je je angst zou laten varen, en er gewoon voor zouden gaan?

46. Het is erop of eronder

Op een gegeven moment kom je dichterbij je succes, of raak je juist verder er verder vandaan. Boven heerst de frisse lucht, beneden is het muf en druk.
Zie jezelf als iemand die richting de frisse lucht gaat!

47. De klok tikt door!

Er zitten 1440 minuten in een dag, en een schamele 1080 minuten dat we uberhaubt wakker zijn, als je je bedenkt dat we ongeveer 6 uur aan slaap nodig hebben.
Wat ben je van plan te doen met die 1080 minuten die je overhoud?
Alle succesvol persoon leerde op een gegeven moment een heel belangrijke les: tijd is ontzettend belangrijk, en dat het voorbij is voor je er erg in hebt. Jammer maar waar.

48. Zoek iemand die je haat

Ok, deze klinkt gek, maar het is waar. En hij zou weleens goed kunnen werken. Als we naar een handjevol succesvolle mensen kijken zien we dat ze grotendeels gemotiveerd werden om vrienden of familie ongelijk te bewijzen. Dit zou ook bij jou het vuur kunnen aanwakkeren. Mensen zullen negatieve reacties geven. Er zullen altijd nay-sayers blijven. Gebruik die negatieve feedback als middel om te laten zien dat je het WEL kunt.

49. Wat zijn jou standaarden?

Hoe hoog leg jij de lat? Hoe goed geloof je dat je zelf bent? Denk hier eens over na en leg voor jezelf een visuele lat in de lucht, voor datgene waar jij in gelooft dat je in zult slagen.
De meeste mensen weten niet eens weten wat hun standaarden zijn, laat staan dat ze weten waar ze naartoe willen werken!
Deze mensen bewegen eigenlijk een beetje doelloos door het leven, en richtten zich vooral op hoe ze zich die dag voelen…
We krijgen waar we in geloven. Leg de lat hoog, leg je standaarden hoog, en je zult een betere uitkomst krijgen.

50. We zijn gemaakt om te creëren

Jij creëert de manier waarop je lichaam eruit ziet, je creëert verhalen in je hoofd, of ze nou goed of slecht zijn. Je veroorzaakt emoties, wanneer je reageert op iemand zijn glimlach, knuffel of kritiek.

Je bent geboren om het leven te maken zoals jij dat wilt. Alles wat jij opgebouwd en behaald hebt, tot de dag van vandaag, is gecreëert door jou gedachten, je gedrag en acties. De auto die je bestuurt, de relaties die je hebt, het huis waar je in woont, de momenten die je creëerde in je leven, dat was jij.
Dat op zichzelf zou je al gigantisch moeten motiveren, om je leven zo in te richten zoals jij dat wilt.

Dus grijp het leven bij de kraag en laat zien waarvoor je echt hiervoor bent gekomen!

Fotocredits @ Zware Kees

Leave a Reply