8
Aug
2018
1
Credits @ Zware Kees

13 tips om uit je dip te komen

Wat doe je als je het even helemaal gehad hebt? Als alles tegen zit, geen overzicht meer hebt, je het gewoon even he-le-maal gehad hebt en het liefst alles kort en klein wilt slaan? Geef je het op en stop je? Hieronder volgen een paar handige tips om je een positieve schop onder je kont te geven.

 1. Bel iemand op. Stuur geen appje, dat duurt alleen maar langer, je hebt nu iemand nodig. Bel iemand op waarmee je goed kunt praten, iemand waarvan je weet dat die goed naar je zal luisteren. Soms lucht het op om te schelden, maar geef dan van tevoren even een waarschuwing voor de komende scheld-tsunami.
 2. Ga wandelen. Of hardlopen, of fitnessen. Laat alles even voor wat het is en ga bijvoorbeeld gewoon even naar buiten. Snuif de frisse lucht op en kijk eens om je heen. Naar de mensen, vogels die overvliegen, en besef dat er grotere problemen zijn dan de jouwe.
 3. Bij regenachtig weer kan je natuurlijk ook gewoon op YouTube op zoek gaan naar bijvoorbeeld cabaretiers. Denk bijvoorbeeld aan Najib Amhali, Jeroen Leenders, Ronald Goedemondt, etc. Ik weet zeker dat je bui al voor 80% opgebeurd is!
 4. Schrijf het van je af. Mensen zeggen weleens dat als er wat dwars zit, het vaak goed helpt om het van je af te schrijven. Hierdoor hoeven de negatieve gedachtes niet meer rond te zwemmen in je brein. Ook helpt het om alles beter te relativeren, zodat je als het ware uitzoomed op het probleem en het weer in een beter perspectief kunt zetten.
 5. Zet vrolijke muziek op. Muziek activeert het plezier gedeelte in je hersenen, en zorgt ervoor dat je stukken beter gaat voelen. Zoek de songtekst er nog even bij en ga lekker los. Mocht je nou niet bepaald een mooie stem hebben zorg dan dat niemand je kan horen…
 6. Neem een lekker warm bad (of douche). Gun het jezelf, neem een lekker plons! Met het warme water dat over je lichaam stroomt kun je heerlijk ontspannen, en als je er nog badschuim bijdoet kun je lekker onder de bubbeltjes verdwijnen…
 7. Bedenk jezelf wat je wel hebt en waar je dankbaar voor bent. Je familie, vrienden, etc.
 8. Als je daar eerst bij stil staat, merk je al snel dat je problemen niet meer zo groot zijn als in het begin.
 9. Een inspirerend boek lezen. Of gewoon even doorbladeren en interessante stukje opnieuw lezen.
 10. Ga mediteren. Door rustig te gaan zitten onstress je en ben je in staat om op een afstandje naar je problemen te kijken. Door te gaan zitten en rustig erover na te denken ben je ook beter in staat er een oplossing voor te bedenken.
 11. Trakteer jezelf op iets lekkers. En dan bedoel ik niet dat je naar de dichtstbijzijnde McDonalds moet rennen om jezelf daar helemaal vol te proppen met ongezond fastfood. Nee, houd het wel gezond en trakteer jezelf bijvoorbeeld op zo’n veel te duur broodje gezond. Ben je tenminste weer goed bezig.
 12. Onderneem iets. Ook al heb je nergens zin in, ga toch iets doen. Hierdoor worden je hersens weer actief, en gaat ook je probleemoplossend vermogen aan de slag.
 13. Deze is wel een beetje optioneel. Maar mocht je iemand hebben die dit voor je kan doen, doe het vooral, en laat je heerlijk masseren. Zet fijne muziek op en laat je gedachtes even afdwalen. Je zult merken dat je helemaal ontspannen bent en weer veel beter in je vel zit.

btvh6hfcaaax3zf

Mocht je dus een ongelofelijke kwade bui hebben waarin je het liefst alles kort en klein wilt slaan, bedenk je dan dat het het waarschijnlijk allemaal niet waard is. Het probleem lost zich waarschijnlijk vanzelf wel op, en achteraf kun je er weer hard om lachen!

Mocht je zelf nog tips hebben, laat ze dan vooral achter in de comments, en vergeet dit artikel vooral niet te delen!

Fotocredits @ Zware Kees

1 Response

 1. Long time reader, first time commenter — so, thought I’d drop a comment..
  — and at the same time ask for a favor.

  Your wordpress site is very simplistic – hope you don’t mind me
  asking what theme you’re using? (and don’t mind if I
  steal it? :P)

  I just launched my small businesses site –also built in wordpress like yours– but the theme slows (!) the site down quite
  a bit.

  In case you have a minute, you can find it by searching for “royal cbd”
  on Google (would appreciate any feedback)

  Keep up the good work– and take care of yourself during the
  coronavirus scare!

  ~Justin

Leave a Reply